კოქტეილი


ზოგადად, კოქტეილი მინიმუმ ორი სხვადასხვა სასმელის ნაერთს წარმოადგენს. უმეტესად მას ისეთი ალკოჰოლური სასმელებით ამზადებენ, როგორიცაა: ბრენდი, ისკი, ჯინი და არაყი. სამწუხაროდ, ამ უკანასკნელის გარდა სახლში იშვიათად მოგვეპოვება დანარჩენი სხვა. ქვემოთ მოყვანილი რეცეპტებით კი მარტივად დაამზადებთ მას.

ფორთოხლის კოქტეილი: შამპანიურის ჭიქა ნახევრამდე გაავსეთ ფორთოხლის წვენით, შემდეგ კი ბოლომდე შეავსეთ მშრალი შამპანიურით.

კოქტეილი თაფლით: 20 გრ. კონიაკს, 2/ თაფლს და 4/ ნაღებს (კეფირი) დაამატეთ ცოტა ყინული და ათქვიფეთ მიქსერით.

ჟოლოს კოქტეილი: ჭიქაში პატარა კოვზით ჩადეთ ჟოლოს პიურე და დაასხით შამპანიური.

არ დაგავიწყდეთ ჭიქის გაფორმება, კოქტეილის დამზადებისას ეს ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი კომპონენტია. სასმისის დეკორირებისთვის შეგიძლიათ ფერადი ქაღალდის ქოლგები და კოქტეილის შესაფერისი ხილი გამოიყენოთ.

გემრიელად მიირთვით!

0 коммент.:

Отправить комментарий